Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 165

Pagina's
Sorteer op:
Koorts

Koorts

Voel je je grieperig en heb je koorts? Gebruik dan eerst paracetamol als je een pijnstiller wil gebruiken. Dat geneesmiddel is steeds de eerste keuze om pijn te bestrijden en koorts te verlagen.

Wat zijn de tekenen van menopauze?

Wat zijn de tekenen van menopauze?

De menopauze is een ‘diagnose’ waar veel vrouwen voor vrezen. Ze gaat dikwijls samen met enkele vervelende symptomen zoals prikkelbaarheid en opvliegers. Toch is het een normaal onderdeel van het ouder worden. Gelukkig zijn er oplossingen om deze levensfase waarin de vruchtbaarheid ophoudt, te verlichten. Wil je meer weten over wat de menopauze is, aan welke tekenen je deze periode herkent en hoe je deze klachten kan aanpakken? Wij geven je alvast een overzicht.

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Herpes simplex labialis, ook bekend als orale herpes, is een besmettelijke virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1). Overdracht van het virus gebeurt door direct contact of via speeksel en manifesteert zich als koortsblaasjes op en rond de mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn wereldwijd twee op de drie mensen met dit virus besmet (met vaak een besmetting in hun kindertijd) en dragen het vervolgens de rest van hun leven met zich mee.

Yoga of pilates?

Yoga of pilates?

Yoga en pilates zijn vaak gelijkaardige workouts met talrijke gezondheidsvoordelen. Er zijn bovendien verschillende variaties beschikbaar, waardoor het vaak moeilijk is te weten wat het best past bij jou. Ondanks de vergelijkbare voordelen hebben yoga en pilates een heel andere oorsprong. 

Griep

Griep

Baby’s, zwangere vrouwen, oudere personen… niemand weet wat de doelgroep van de volgende griep zal worden. In elk geval hebben de zwaksten er baat bij om zich te laten vaccineren !

Sneeuwvakantie

Sneeuwvakantie

Je besluit staat vast, dit jaar ga je skiën. Echter verloopt dit niet altijd vlekkeloos. Wij geven je alvast enkele tips voor een topvakantie!

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Voortaan kan u bij de apotheker terecht voor een betrouwbare zelftest die toelaat om zelf, binnen het comfort van uw eigen huis, een eventuele besmetting met hiv te testen. Die zelftest mag echter enkel gebruikt worden als de recentste blootstelling aan het risico dateert van minstens drie maanden eerder.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie

Vandaag lijken gluten publieke vijand nummer één van ons dieet te worden. Toch zijn artsen het erover eens, het is gevaarlijk om gluten uit je dieet te verbannen zonder medisch advies!

Pagina's